thermostat is blank?

Problems related to residential installations.

Moderator: juster

Post Reply
ms.fixit
Minimal
Posts: 1
Joined: Fri Nov 11, 2011 10:53 am

thermostat is blank?

Post by ms.fixit » Fri Nov 11, 2011 11:05 am

basement thermostat is blank . its digital, no batteries. no heat or air . do I need to replace the thermostat , or could it be something else ?please help !

Freon
Most Valued Contributor
Posts: 1019
Joined: Sat Jun 18, 2011 11:26 am

- thermostat is blank?

Post by Freon » Fri Nov 11, 2011 11:28 am

I would guess there is no power to the thermostat and the furnace control board. First check the circuit breaker in your main panel box to be sure there's 120v AC getting to the furnace. Be sure the furnace on/off switch is ON. Next, if you have 120 volt power, look on the circuit board that's inside the furnace for a small (~1"long, 1/4" diameter cylinder shape) fuse. See if that's blown. If that fuse is blown then we need to determine if it blew due to a freak happening or a real problem. Make and model of the furnace will help.

heatseeker
Most Valued Contributor
Posts: 542
Joined: Wed Jul 06, 2011 9:10 am

- thermostat is blank?

Post by heatseeker » Fri Nov 11, 2011 1:45 pm

it might be electric heat which is 240 volts at the air handler. You have lost power somewhere all you have to do is find out where.

meard421
Minimal
Posts: 2
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:56 am

- thermostat is blank?

Post by meard421 » Sat Nov 12, 2011 7:08 am

I would guess there is no superpower to the thermoregulator and the furnace essay inhabit. Forward ensure the racecourse breakers in your water committee box to be sure there's 120v AC getting to the furnace. Be sure the furnace on/off exchange is ON. Close, if you bonk 120 volt powerfulness, wait on the racecourse panel that's part the furnace for a petite (~1"extendible, 1/4" length chamber concretism) fuze.



*=*.computervalley.ca/* **]
*=*.computervalley.ca/* Computer **]

Post Reply