Central Air

An area where professionals can discuss HVAC /R related issues and topics.

Central Air

Postby romdog55 » Tue May 01, 2012 7:20 pm

Central Air Conditioner, When i turn it on it runs for about 3 hours and the cold air stops but it sounds like the unit is still running

can you possibly pinpoint problem model is a goodman please help?
romdog55
New Contributor
 
Posts: 4
Joined: Tue May 01, 2012 7:17 pm

- Central Air

Postby romdog55 » Tue May 01, 2012 9:25 pm

theduke03 -
> Maybe a frozen coil. Have you checked the filter?

the filter is clogged or filthy , could it be something this simple Duke ?

I greatly appreciate your time n response my good man Thank You
romdog55
New Contributor
 
Posts: 4
Joined: Tue May 01, 2012 7:17 pm

- Central Air

Postby mr151 » Sat May 05, 2012 12:54 am

this is the tech board RIGHT?
mr151
Most Valued Contributor
 
Posts: 38
Joined: Thu Dec 22, 2011 5:54 am
Location: Florida Keys

- Central Air

Postby romdog55 » Sat May 05, 2012 7:55 am

theduke03 -
> Could be but if the coil is frozen it could take a while to defrost. Remove
> the filter and turn the ac off. Set the thermostat to fan on and wait until
> you have good airflow to turn the ac on.

Did do all this outside unit still running no cold air coming out after few hours again

I was wondering if unit needed a shot of freon maybe ?
romdog55
New Contributor
 
Posts: 4
Joined: Tue May 01, 2012 7:17 pm

- Central Air

Postby heatseeker » Mon May 07, 2012 8:24 am

Yes, shoot it with freon.
heatseeker
Most Valued Contributor
 
Posts: 542
Joined: Wed Jul 06, 2011 9:10 am

- Central Air

Postby romdog55 » Tue May 15, 2012 8:56 pm

heatseeker -
> Yes, shoot it with freon.

had a slow leak i was told before when had it serviced thats why I was guessing out of freon , I m praying its not expensive

Thank you so much for your time n insight. take care
romdog55
New Contributor
 
Posts: 4
Joined: Tue May 01, 2012 7:17 pm


Return to Technicians Only

cron