Honeywell Stat

General topics about all things heating, ventilation, air conditioning and refrigeration.

Honeywell Stat

Postby wildwood » Thu Feb 06, 2014 3:48 pm

I have a Honeywell (mod #8321U1006) I have the installer 380 set to 1 and it will not work. The Stat is set to 40% humidify and reads 70%, and the AC will not start, the original worked just fine.
I bought this Stat in 2007 and it died in 2013 out of warranty. I bought a replacement and it dos not work, , I sent it back and they sent me another one (TH8321U1006) and that one dose not work either, 2 Stats cant be bad with the same problem, what am I doing wrong ????????
I would need some HELP

THANK'S
wildwood
New Contributor
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 05, 2014 2:55 pm

- Honeywell Stat

Postby Freon » Fri Feb 07, 2014 12:08 pm

How is the thermostat powered? Are you connecting the Common and using the 24 volts AC for power or only the battery?
Freon
Most Valued Contributor
 
Posts: 693
Joined: Sat Jun 18, 2011 11:26 am

- Honeywell Stat

Postby wildwood » Fri Feb 07, 2014 7:15 pm

It is powered by C and Battery back up.
wildwood
New Contributor
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 05, 2014 2:55 pm

- Honeywell Stat

Postby wildwood » Fri Feb 07, 2014 7:17 pm

Common and using the 24 volts AC for power
wildwood
New Contributor
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 05, 2014 2:55 pm

- Honeywell Stat

Postby Freon » Sat Feb 08, 2014 2:39 pm

If you manually lower the temp below the house temp does the AC come on? Do you notice the relative humidity that's displayed changing?
Would you describe your exact heating/cooling system.
Freon
Most Valued Contributor
 
Posts: 693
Joined: Sat Jun 18, 2011 11:26 am


Return to HVAC General Forum